TARİHÇE

TARİHÇE

13.10.2021 373

 Okulumuz 1948 yılında köy halkı ve muhtarı Mustafa ÇİMEN´in katkılarıyla yaptırılmış ve aynı yıl Armutlu Köyü İlkokulu adıyla 120 öğrenciyle eğitim-öğretime başlamıştır.

    Okulda ilk görev yapan öğretmen Veli DEMİRÖZ ve ilk kayıt yaptıran öğrenci de Sefer ALTUNAY´dır.

    Okulumuz 1967 yılında büyük bir onarım görmüştür. 1997 yılında sekiz yıllık eğitimin çıkmasıyla okulumuzun adı Armutlu İlköğretim Okulu olmuştur. Bu dönemde ikinci kademe öğrencileri Hamzalar İ.Ö.O.´nda taşımalı olarak devam etmişlerdir. 2008 yılında okulumuzun adı Bozkır Armutlu Ayşe Veli Demiröz İlköğretim Okulu olarak değişmiştir. 2008-09 eğitim-öğretim yılının 2. döneminde 1. ve 2. Kademe öğrencilerimiz yeni binada eğitim görmeye başlamışlardır.

    Okulumuzun öğrencilerinden mezun olanlar günümüzde çok farklı meslek dallarında çalışmaktadırlar. Bunlar arasında: Milletvekili (Hüsnü TUNA), Öğretim Görevlisi (Prof.Dr. Arif ÜNAL-Dç.Dr. Ali İhsan DEMİREL), Avukat ve Televizyon Yöneticisi (Ahmet ÖZER), Öğretmen (Osman İŞLER, Fahri DOĞAN), İmam (Mustafa ÖZGÜRDERE,Osman ÖZER), Banka Müdürü (Ali Osman ÜNAL), İş Adamı (Hikmet SAYIN, Abdullah ÇİMEN), Sarraf (Nuri ODACI) olmak üzere pek çok meslekten ismini sayamadığımız hemşerimiz vardır. Ayrıca çok sayıda üniversite öğrencisi bulunmaktadır.

    Sevgili Öğrenciler: Devletimizin siz gençlerin eğitimine göstermiş olduğu hassasiyetin bilincinde olarak sizler de isminizi bu tarihçeye yazdırabilirsiniz. Geçmiş yıllarda bu sıralarda okuyan insanlara göre çok daha şanslı olduğunuzu unutmayın...

   "TÜRK MİLLETİNİN GELECEĞİ, BUGÜNKÜ ÇOCUKLARININ DOĞRU GÖRÜŞÜ VE YORULMAK BİLMEYEN ÇALIŞMA AZMİ İLE BÜYÜK VE PARLAK OLACAKTIR."


                                                                                                                                                       BAŞ ÖĞRETMEN

                                                                                                                                              Mustafa Kemal ATATÜRK