Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi Çalışmalarına Başladık

Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum (ÇEDES) Projesi Çalışmalarına Başladık

12.04.2023 112

Millî eğitimin genel amaçları doğrultusunda, 1739 Sayılı Millî Eğitim Temel Kanunu'nda vurgulandığı üzere öğrencilerimizin millî, mânevî, ahlâkî, insânî, kültürel değerlerimizi benimseyen, koruyan, geliştiren ve kendi yaşantılarında inşa eden fertler olmalarına katkı sağlamak amacıyla, Bakanlığımız Temel Eğitim Genel Müdürlüğüne, Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne, Din Öğretimi Genel Müdürlüğüne, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğüne bağlı okullar ve kurumlar; Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Diyanet İşleri Başkanlığına bağlı kurum ve kuruluşlar işbirliğinde öğrencilere yönelik hazırlanan "Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi (ÇEDES)" çerçevesinde  Prokotol imzalanmıştır.  

Söz konusu Protokol kapsamında hazırlanan Ek-1 "Çevreme Duyarlıyım Değerlerime Sahip Çıkıyorum Projesi Uygulama Usul ve Esasları"na uygun olarak öğrencilere yönelik değerler eğitimi faaliyetleri/çalışmaları yapılmaktadır. Bu ayki değerimiz ''yardımseverlik'' değeri olup,Okulumuz öğrenci ve velileri, çalışanlarının iş birliği içerisinde 6 Şubat 2023 Kahramanmaraş Depremi sonrasında depremden etkilenen vatandaşlarımız nakdi yardım kampanyası başlatılmış olup, toplanan yardımlar AFAD'a Okulumuz Proje Temsilcisi M. Enes YILMAZ  tarafından teslim edilmiştir. 

Proje sayesinde öğrencilerimizde yardımseverlik değeri oldukça yerleşmiş oldu. Projemizin devamına çeşitli çalışmalarla, etkinliklerle devam edeceğiz.